dinsdag 12 maart 2013

Cadeautjes om de week mee door te komen

Nu een maand geleden vertrok ik (met jongste dochter) naar Frankrijk om daar mijn vader te helpen en ondersteunen bij wat mijn ouders op stel en sprong hadden achtergelaten eind oktober. Ze kwamen toen naar Nederland met het idee na 6-8 maanden weer terug te keren. Zoals jullie in mijn vorige blogje lazen is dat allemaal anders gelopen.
Nog nooit eerder had ik man en 2 kinderen voor een week achtergelaten. Moeilijk voor mij maar nog meer voor mijn twee oudste. Om ze door de week heen te helpen maakte (en kocht) ik een aantal cadeautjes.


Deze gehaakte tasjes naar een model van deze site. Speciaal voor de woensdag als er alleen fruit en drinken mee naar school gaat.

De viltstiftenrollen, had ik al vaak als verjaarscadeau weggegeven aan vriendinnetjes, maar nog niet voor mijn eigen meiden gemaakt. Het patroon heb ik deels van de site van eloleo, en deels aangepast naar eigen idee. Merkte namelijk al bij de eerste versie, lang geleden, dat als de potloden en/of stiften niet klemvastzitten ze er makkelijk uitgleden. Heb er zelf een klepje aan getekend en nu blijft alles op zijn plaats.

Bij deze rollen werd ook een "modellen-kleurboek" geleverd.

Ook maakte ik voor de dames een mini-slinger, om hun bureau of het hoofdeinde van het bed mee te versieren. Het idee zal ik ergens op het web hebben gezien, maar weet niet meer waar. 'Het zijn kleine ruitvormen, ongeveer 5 bij 2 cm, die ik heb dubbelgevouwen en daarna onder het naaimachine heb doorgehaald.
Naast dit maakte ik ook nog naamstempels voor ze (foto's uploaden gaat traag, dus nu geen afbeelding), kregen ze met valentijn een hartvormig fotolijstje en had ik bij een piepklein kringloopwinkeltje van de kerk een gloednieuwe Ot en Sien puzzel voor ze op de kop getikt.
 
Het verblijf in Frankrijk was pittig, maar ook fijn om "zo dichtbij" mijn moeder te kunnen zijn.
Mijn dochters hebben het goed gedaan de week dat ik weg was. De eerste ochtend dat ik weer thuis was kwam de vraag of er niet weer cadeautjes waren. Ja zeker, was mijn antwoord, ik ga voorlopig niet meer weg. En daar waren ze gelukkig ook tevrede mee :)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten