donderdag 6 december 2012

de stilte

Het afgelopen jaar is het stil geweest op mijn blog.
Een specifieke reden was er niet.
Deze gelukkige huismus was vooral gelukkig en dankbaar voor wat ze meemaakte met man, kinderen en familie.
Geen tijd voor het blogschrijven. Wel veel gemaakt, maar aan het einde van de dag de energie niet meer om nog even een blog te schrijven. Wel heerlijk genoten van al die blogs die ik volg, maar dat was even tussen de bedrijven door.

Toen in oktober de lapswap werd aangekondigd door Kris heb ik lang getwijfeld. Uiteindelijk een paar dagen voor de sluiting toch besloten mee te doen. Deze lapjes stuurde ik in.
 
Zo'n twee weken later kreeg ik een envelop met de volgende lapjes terug.
Een mooi groen lapje met viooltjes van mamarieke, een blauw streepje van tante Brocante, een blauw wit bloemen lapje van zaanse zolder een een licht geel lapje met kleine bloempjes van allset.

Inmiddels weet ik dat mijn lapjes oa. zijn beland bij Arda zij ontving het wit met blauwe beertjes stofje. Ook Denise heeft een lapje van mij ontvangen. Bij evamaria is het grafische stofje terecht gekomen.

Voor de oplettende lezers van de eerste alinea. Er staat inderdaad, de gelukkige huismus was gelukkig. Ja, ik ben ook nog steeds gelukkig met man en kinderen, maar de familie is niet meer compleet. Vorige week heb ik mijn moeder verloren, na een kort (2,5 week) maar zeer heftige ziekte is zij ons afgenomen.
De wereld staat stil en raast ook keihard verder. De waarheid is nog niet binnen gedrongen.
Mijn moeder was altijd aan het handwerken en had nog zo veel plannen en projecten. Ze was benieuwd naar de opbrengst van de lapswap, die heb ik haar nog kunnen laten zien, maar haar enthousiasme was al verdwenen.
De tijd die komt zal ons leren hoe we verder moeten.
Maar ondanks al het verdriet wil ik weer aan de slag oa met die mooie lapjes van de lapswap. 

5 opmerkingen:

 1. Wat een groot verlies, gecondoleerd nog. Sterkte tijdens deze periode.
  Ik hoop dat je energie hervindt om wat van de lapjes te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook vanuit hier de condoleances... Ben benieuwd wat je van mijn lapje laat maken, leuk dat je even op mijn blog reageerde...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh meid, ik klikte even door naar aanleiding van je berichtje op mijn blog. Hier schrik ik toch van, gecondoleerd met het verlies van je mams.
  Waardeloos is dat hè en verwarrend ook. Helaas heb ik hetzelfde moeten meemaken. 10 jaar geleden mijn vader aan die rotziekte en 4 jaar geleden was mijn moeder er van de een op de andere dag niet meer en ik wist toen echt niet meer hoe het verder moest. En tóch ga je verder, omdat je moét. Ze zeggen dat het verdriet met de jaren slijt. Ik weet niet of dat echt zo is, het voelt nu wel anders maar er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan ze denk. Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat je over een poosje ook weer echt kunt genieten van de herinneringen die je aan je moeder hebt. Heel veel liefs van Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Enorm veel sterkte de komende tijd. Ik ga zeker wat mooi maken van mijn stofje en aan je denken. Groetjes eva-marie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. och.

  eerst dacht ik; hé ze blogt, leuk! maar nu ik dit zo lees. verdrietig zeg. ik wens je heel veel sterkte toe en hopelijk brengt je blog weer wat nieuwe contacten die je weer gezelligheid brengen.

  BeantwoordenVerwijderen