maandag 12 december 2011

kadootjes van onder het machien

Afgelopen week weer wat onder het naaimachine vandaan getoverd.
Voor vriendin M. als extra kadootje bij haar gevraagde kartelschaar een zakdoekenhoesje. het patroon voor dit leuke hoesje vond ik hier.

Voor vriendin L. ben ik vorige maand met behulp van deze tutorial aan een ritstasje begonnen. Maar zo simpel als het eruit zag, zoveel probleem gaf het. Bij het in elkaar zetten bleken de zijkanten niet goed op elkaar aan te sluiten en heb ik maar snel een nieuw tasje geknipt. Het voorgaande probleem was inmiddels opgelost, totdat bleek dat de gekochte rits niet voldeed en niet lang genoeg was. Op de dag dat het kado af moest zijn 's ochtends snel naar de markt om te ontdekken dat de fourniturenkraam er die dag niet was, op naar de enige fournituren winkel in het dorp, die pas na 9 uur open ging en waar ik de dubbele prijs moest betalen voor de rits. Uiteindelijk zat ik te stressen om het af te krijgen, maar zag in dat ik het nooit ging redden. Tasje aan de kant geschoven en op een draf naar het dorp om dan maar een boek te kopen.


Dit weekend me toch weer aan de tas gezet en hem met de hand in elkaar gestikt en de rits erin gezet. Of ik hem nog kado ga doen aan iemand weet ik nog niet, voorlopig een afgerond project.  Oja op de achtergrond het eerste exemplaar

1 opmerking:

  1. Die ziet er toch nog goed uit. Hopelijk volgende keer zonder al teveel obstakels.

    BeantwoordenVerwijderen