dinsdag 13 december 2011

2 gehaakte wintermutjes en nog meer zakdoekhoesjes


Vorige maand kwam ik al zwervend door blogland bij deze dame. Haar site staat vol mooie dingen, o.a. deze leuke wintermuts. Na eerst het patroon te hebben bestudeerd, heb ik het erop gewaagd en ben op de markt twee kleuren wol gaan halen. Met zowel het patroon als de steekbeschrijving bij de hand, heb ik de eerste in anderhalve avond en de tweede in een avond afgemaakt. Zie hier het resultaat
De roze muts heb ik voorzien van een eigengemaakte bloem, de witte muts heb ik opgevrolijkt met een bloem van een sjaal die ik ooit bij de HEMA kocht in de uitverkoop. De meiden dragen ze nu dagelijks en er komen heel veel complimenten. Inmiddels heeft een klasgenootje er ook al een "besteld", maar dan in het blauw. Vrijdag op de markt maar eens kijken of ik kan slagen (hopelijk is het even droog dan).

Gisteren middag in een verloren uurtje vast aan mijn kerstcadeautjes begonnen, gisteravond was de eerste lading zakdoekhoesjes af. Van de week maakte ik er ook al een.
Inmiddels is er van deze voorraad nog maar 1 over (die links voor). Twee heb ik als zomaar cadeautjes weggegeven, één aan mijn lieve buurvrouw en één aan een gezellige moeder van school die vanmiddag een kopje thee kwam doen. En de derde, de groene, ligt nu bij mijn oudste dochter naast haar bed. Dochter nummer 2 heeft net ook een bestelling doorgegeven, roze buitenkant met groen gebloemde binnenkant ("ik hou namelijk van roze en die laatste vind ik niet leuk". Daar kan je het dan mee doen).
Ga nu snel aan de slag want er wordt morgen naast het ontbijtbord een roze exemplaar verwacht.

1 opmerking:

  1. Dankjewel voor je het leuke lapje! Ik ga er zeker wat moois van maken. Leuk he de zakdoekhoesjes! Ik maakte er ook al heel wat, groetjes Eva-Marie (zusjeb.blogspot.com)

    BeantwoordenVerwijderen